Campanie 2022

Importanta si frumusetea padurilor

Aer

Copacii ne ajuta sa curatam aerul pe care il respiram. Prin frunzele si scoarta lor, absorb poluantii daunatori si elibereaza oxigen curat pentru ca noi sa respiram. In mediul urban, copacii absorb gazele poluante, cum ar fi oxizii de azot, ozonul si monoxidul de carbon si curata particule precum praful si fumul. Copacii sanatosi si puternici actioneaza ca chiuvete de carbon si reduc efectele schimbarilor climatice.

APA

Copacii joaca un rol cheie in captarea apei de ploaie si reducerea riscului de dezastre naturale, cum ar fi inundatii si alunecari de teren. Sistemele lor complexe de radacini actioneaza ca niste filtre, eliminand poluantii si incetinind absorbtia apei în sol. Acest proces previne eroziunea daunatoare a alunecarilor de teren si reduce riscul de supra-saturatie si inundatii. Potrivit ONU, un copac matur poate absorbii mai mult de 15.000 de litri de apa in fiecare an.

BIODIVERSITATE

Un singur copac poate gazdui sute de specii de insecte, ciuperci, mușchi, mamifere și plante. Fara copaci, creaturile padurii nu ar avea unde sa-si gaseasca adapost si hrana.

IMPACT SOCIAL

De la arborieri, la exploatatori forestieri si cercetatori, oportunitatile de locuri de munca oferite de industria forestiera sunt nelimitate. Agricultura durabila a copacilor furnizeaza cherestea pentru a construi case si lemne de ars pentru gatit si incalzire. Copacii producatori de alimente ofera fructe, nuci si frunze dedicate consumului atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Sanatate

Stiati ca pacientii din spital cu camere cu vedere la copaci se recupereaza mai repede decat cei fara aceeasi vedere? Este imposibil sa ignori sentimentul de exaltare pe care il primesti in timp ce te plimbi printr-o padure calma si linistita. Copacii contribuie la reducerea stresului si anxietatii si ne permit sa ne reconectam cu natura. In plus, umbra oferita de copaci ne ajuta sa ne protejam pielea de duritatea tot mai mare a soarelui.

CLIMAT

Copacii ajuta la racirea planetei prin aspirarea si stocarea gazelor cu efect de sera, daunatoare, cum ar fi dioxidul de carbon, in trunchiuri, ramuri si frunze - si eliberand oxigen inapoi in atmosfera. In orase, copacii pot reduce temperaturile ambientale cu pana la 8 ° Celsius. Din fericire, un copac matur poate absorbi in medie 48 de kilograme de dioxid de carbon pe an, facand orasele un loc mai sanatos si mai sigur de locuit.

Stiati ca?

Un om adult inspira intre 7 si 8 litri de aer intr-un minut. Asta inseamnă 11 000 de litri de aaer pe zi. Daca am fi nevoiti sa stam intr-un spatiu inchis pentru o zi, am avea nevoie de 7 copaci maturi pentru a supravietui.

Tu poti face diferenta! IMPLICA-TE!

Forest Facts

Cei trei piloni ai sustenabilitatii​

Comisia Brundtland a descris sustenabilitatea drept „dezvoltare care raspunde nevoilor prezentului, fara a compromite capacitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile nevoi”.

Pilonul de mediu

Pilonul de mediu este cel mai mare sistem din lume si include biosfera in care traim. Prin urmare, este cea mai mare prioritate, deoarece contine in interiorul sau sistemul uman, care este alcatuit din sistemele sociale si economice.

Herman Daly, a propus cateva principii ale dezvoltarii durabile:

Pentru resursele regenerabile, rata de recoltare nu trebuie sa depaseasca rata de regenerare.

Pentru poluare, ratele de generare a deseurilor nu trebuie sa depaseasca capacitatea asimilativa a mediului.

Pentru resursele neregenerabile, epuizarea resurselor neregenerabile ar trebui sa necesite o dezvoltare comparabila a unor inlocuitori regenerabili pentru resursa respectiva.

Pilonul Social

Durabilitatea sociala se reduce la o idee principala: ca bunastarea sociala a unei comunitati sau organizatii poate fi mentinuta pe termen lung. Pentru a face acest lucru, trebuie sa echilibram nevoile individului cu nevoile grupului, astfel putem contribui la asigurarea faptului ca oamenii de pe toata planeta pot trai o viata sanatoasa, cu tot ce este necesar pentru a supravietui si a prospera.

Durabilitatea sociala poate fi consolidata prin mai multe tipuri de eforturi:

Abilitarea comunitatilor de a lua masuri pentru imbunatatirea sanatatii mediului lor, în special in zonele care au fost poluate si supraexploatate.

Oferirea accesului publicului la informatii care ar putea contribui la o mai buna intelegere si investitii in durabilitate.

Promovarea avansarii, modificarii, proiectarii sau construirii comunitatilor durabile prin masuri precum infrastructura ecologica si tehnologiile de energie regenerabila.

Pilonul economic

Pilonul economic se refera la capacitatea unei economii de a sustine infinit un anumit nivel de productie economica. Pilonul economic cuprinde subiecte precum examinarea costurilor eforturilor de durabilitate in intreprinderi, crearea de locuri de munca si mobilitate ascendenta, stimulente guvernamentale pentru practici durabile si practici de piata care promoveaza sanatatea mediului si prosperitatea sociala.

Practici bune atat pentru afaceri, cat si pentru planeta:

Guvernele au inceput sa ofere stimulente si scutiri de impozite pentru practicile de afaceri ecologice.

Reducerea deseurilor si utilizarea sporita a materialelor reciclate in productie au acoperit linia de jos pentru multe companii, reducand totodata impactul asupra mediului.

Tehnologiile inovatoare au oferit noi oportunitati de locuri de munca pentru comunitati, construind economia in aceste zone.

Cele mai mici gesturi pentru noi, inseamna mult pentru natura si pentru un viitor mai verde.

Oare am ramas destui din cei care chiar vor sa faca ceva?

Noi mizam pe impreuna!

pexels-leah-kelley-325521

Impreuna Impadurim Romania

Povestea noastra a prins contur in anul 2018, cand am demarat campania de impadurire “SCHWARZ Gruppe Int Planteaza!” cu doar 40 de persoane din dorinta de a responsabiliza si educa comunitatea cu privire la impactul pe care il aveam fata de natura si totodata ca un semnal de alarma vizavi de defrisari.

Misiune

Ne dorim sa contribuim activ la impadurirea Romaniei si aspiram la o comunitate sustenabila.

Viziune

Obiectivul nostru este sa reducem impactul negativ asupra mediului prin promovarea unor sisteme sustenabile de productie si consum.

Valori

Integritate Responsabilitate Respect pentru oameni si mediu

You print We plant!

De unde a pornit totul?

Pentru SCHWARZ Gruppe Int sustenabilitatea mediului este un angajament omniprezent si piatra de temelie a modelului de business.

In fiecare zi, ne straduim sa asiguram calitate si performanta in activitatea noastra si sa cautam alternative mai noi si mai performante pentru a minimiza amprenta noastra asupra mediului. Asa a luat nastere si campania “You print, we plant!”

Angajemenetele noastre:

  • Plantam un copacel pentru fiecare toner original ecologic distribuit partenerilor.
  • Promovam sisteme sustenabile de productie si consum.
  • Alegem sa refolosim cat mai mult si sa aruncam cat mai putin.
  • Punem la dispozitie servicii de reciclare moderne si sigure.
  • Lucram continuu pentru a scadea consumul de energie si emisiile de CO2 in procesele de productie.
  • Ne angajam sa promovam un continut educativ care sa resposabilizeze cat mai mult comunitatea.

Blog - Ultimele postari

SCHWARZ Plantează 2023

Distrugerea pădurilor este o criză pentru întreaga planetă

Și nu includem copaci și plantații cultivate comercial. Ne referim la păduri naturale, zgomotoase, care erau pline de viață și adăpostesc specii amenințate, cum ar fi urangutanii și jaguarii. … Read More

Featured Post

Cum se prezintă sectorul forestier din România?

Distrugerea pădurilor este o criză pentru întreaga planetă

Și nu includem copaci și plantații cultivate comercial. Ne referim la păduri naturale, zgomotoase, care erau pline de viață și adăpostesc specii amenințate, cum ar fi urangutanii și jaguarii. … Read More

Featured Post

4 motive pentru care trebuie să protejăm OCEANELE

Distrugerea pădurilor este o criză pentru întreaga planetă

Și nu includem copaci și plantații cultivate comercial. Ne referim la păduri naturale, zgomotoase, care erau pline de viață și adăpostesc specii amenințate, cum ar fi urangutanii și jaguarii. … Read More

Featured Post

Get Involved

+4 (0369) 422 400

office@sgint.ro

SCHWARZ GRUPPE INT

Str. Stefan cel Mare 152-154 550304, Sibiu, Romania

Contactati-ne